ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-04-2012
Preethi Sivaramakrishnan Preethi Sivaramakrishnan is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Singapore
Posts: 13
Downloads: 12
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 100
Preethi Sivaramakrishnan is on a distinguished road
Default queuing trucks in ct

Hello all

If i wanted to make the trucks queue between the yardblock and quay crane, any idea of how could it be done.

For example, i was trying to use the gatequeue, connecting both the ends to the network nodes, but it does not work.
For detailed understanding I have attached the model. The requirement is is making the trucks queue in the area where I have added the gate queue.

All your guidance would be invaluable.
Thanks in advance
Preethi
Attached Files
File Type: fsm withgatequeue1.fsm (105.9 KB, 103 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2012
Preethi Sivaramakrishnan Preethi Sivaramakrishnan is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Singapore
Posts: 13
Downloads: 12
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 100
Preethi Sivaramakrishnan is on a distinguished road
Default

any guidance please?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2012
Preethi Sivaramakrishnan Preethi Sivaramakrishnan is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Singapore
Posts: 13
Downloads: 12
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 100
Preethi Sivaramakrishnan is on a distinguished road
Default

the model

thanks
Preethi
Attached Files
File Type: fsm withgatequeue1.fsm (109.7 KB, 94 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-06-2012
Flavio Brito Flavio Brito is offline
FlexSim Distributor
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 42
Downloads: 109
Uploads: 0
Thanks: 47
Thanked 8 Times in 7 Posts
Rep Power: 129
Flavio Brito is on a distinguished road
Default

As told by private message, i don't know if I understood perfectly your problem, anyway, attached is the doubt and one possible solution!!

Let me know if your problem was fixed!!

Best Regards.

Flavio Brito
Attached Files
File Type: zip Truck Wait Area.zip (1.15 MB, 102 views)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Flavio Brito For This Useful Post:
Phil BoBo (01-09-2012), Preethi Sivaramakrishnan (01-08-2012)
  #5  
Old 01-08-2012
Preethi Sivaramakrishnan Preethi Sivaramakrishnan is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Singapore
Posts: 13
Downloads: 12
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 100
Preethi Sivaramakrishnan is on a distinguished road
Default

Hello Brito

Am good Hope to hear the same from you
Thank you so much and very glad to get a reply from you.
Exactly what you have understood is the problem, and the solution is suggested is simply the best, I would tell.

I was thinking of lot of complicated solutions instead of this But near the Yard block side, I should have 6 lanes. I would try the same idea with the 6 lanes, and then with many berths.
It should work I hope. I would need your guidance on development of this model further, and thanks a ton

Thanks and Regards
Preethi
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Preethi Sivaramakrishnan For This Useful Post:
Flavio Brito (01-09-2012)
  #6  
Old 01-11-2012
Preethi Sivaramakrishnan Preethi Sivaramakrishnan is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Singapore
Posts: 13
Downloads: 12
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 100
Preethi Sivaramakrishnan is on a distinguished road
Default REgd: Issue in Queuing trucks

Hello all

I extended the solution suggested by Brito, for the five yardblocks and a single berth. Though having problems at times, it works fine with the traffic controller.

But now, if I wanted the trucks to queue in the next horizontal line, once the queue space is over, I am not sure how should i do that.

For eg, say, the 5 trucks occupy the 5 transfer points.
The 6, 7, 8 th truck occupy the space in the queue. When the 9, 10, 11---trucks start coming, it starts overlapping the position of the 8 th truck itself, in the same queue. Instead of that, can we make the 9, 10, 11 th truck occupying the next queue line?

This happens, only when the particular yard crane operates late, or more trucks are sent to a particular yard block. But still this sould be handled, I hope.

Your guidance would be invaluable. And I am attaching the model in the thread, queuing trucks in ct.

Thanks a ton,
Preethi
Attached Files
File Type: fsm withgatequeue5a.fsm (322.3 KB, 111 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 01-12-2012
Sebastian Hemmann's Avatar
Sebastian Hemmann Sebastian Hemmann is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Braunschweig (Germany)
Posts: 439
Downloads: 52
Uploads: 0
Thanks: 472
Thanked 217 Times in 154 Posts
Rep Power: 317
Sebastian Hemmann is a splendid one to beholdSebastian Hemmann is a splendid one to beholdSebastian Hemmann is a splendid one to beholdSebastian Hemmann is a splendid one to beholdSebastian Hemmann is a splendid one to beholdSebastian Hemmann is a splendid one to beholdSebastian Hemmann is a splendid one to behold
Default

I don´t got a ct license and can´t run your model this way.

But it sounds as if you want to restrict some areas for only a number of taskexecuters. Why you don´t even use another traffic control to count number of trucks in this area!?
__________________
Hemmi
Reply With Quote
Reply

Tags
ct operations, network node, queue, transporter

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to control the gap between the trucks on waiting for Gantry Crane? syseo Container Terminal (CT) Library 2 01-10-2013 09:32 PM
Container Terminal Operation - trucks wait area Preethi Sivaramakrishnan Tips and Tricks 7 01-04-2012 11:48 PM
Modeling container trucks Lin Jincong Q&A 2 08-04-2008 08:36 PM
Queuing coordinated task sequences? Nico Zahn Q&A 19 04-02-2008 08:30 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.