ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-09-2010
John Behrends John Behrends is offline
Flexsim User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
Downloads: 1
Uploads: 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
John Behrends is on a distinguished road
Default Merge Sort Virtual Length

I'm using several merge sort objects in my model. When I set the virtual length, flow items tend to fly off the end of the object and are not sorted. When I remove the virtual length, there are no problems.

I remember reading about this problem, but cannot find the thread.

Any ideas?

JB
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2010
Jörg Vogel's Avatar
Jörg Vogel Jörg Vogel is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 643
Downloads: 35
Uploads: 0
Thanks: 802
Thanked 665 Times in 410 Posts
Rep Power: 639
Jörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond repute
Default

Hi,

When do you change the value of the virtual length? During a simulation run there exists a problem with the already created events for each flowitem. The events aren't calculated twice.
As a work around you can change the conveyor speed, instead of changing the length.

Jörg
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Notify Upstream of Blocked Length ? zhang xin Q&A 1 11-02-2009 06:52 AM
Sort a picklist for picking from a rack Michael Pohl Tips and Tricks 0 09-30-2009 02:28 AM
Installing Flexsim on a Virtual Machine Francois Perron Installation 6 08-28-2009 05:41 AM
How to use virtual path without overtaking of taskexecuters? Support_DoNotOvertake_TD Tom David Q&A 2 01-07-2009 04:29 AM
How to dynamically set virtual distance for Network Node Sung Kim Q&A 2 02-29-2008 01:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.