ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-01-2012
Shahin Gelareh Shahin Gelareh is offline
Postdoctoral Researcher
 
Join Date: Sep 2011
Location: Polytech'Lille, France
Posts: 100
Downloads: 93
Uploads: 0
Thanks: 46
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 106
Shahin Gelareh is on a distinguished road
Default discharge box on the continuous space

Hi everybody,

Imagine an operator collects a box from the source and needs to put if let say at coordinate x,y,z and later this be loaded by a lift-truck to a destination.

How one models this in Flexsim.
I understand that a coordinate task sequence let you use TRAVELTOLOC, but at the same time this functionality needs an input port to deliver the box which does not exist perhaps at coordinate xyz.

is there any work around it?

any comment is appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2012
Jörg Vogel's Avatar
Jörg Vogel Jörg Vogel is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 643
Downloads: 35
Uploads: 0
Thanks: 802
Thanked 665 Times in 410 Posts
Rep Power: 636
Jörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond repute
Default

Hello Shahin,

you can deliver the flowitem to model() and choose any port your own.
To place the flowitem at the coordinates, set the location (setloc(obj,x,y,z)) of your item OnUnload or on a delayedmessage.

Jörg
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jörg Vogel For This Useful Post:
Shahin Gelareh (02-01-2012)
  #3  
Old 02-01-2012
Shahin Gelareh Shahin Gelareh is offline
Postdoctoral Researcher
 
Join Date: Sep 2011
Location: Polytech'Lille, France
Posts: 100
Downloads: 93
Uploads: 0
Thanks: 46
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 106
Shahin Gelareh is on a distinguished road
Default

Thanks for the comment.
So, if one needs to collect the flow item again after T unit of time, how does it make sense to collect the item again?
How does one collect it after a while and let say deliver it to sink or any where else.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2012
Jörg Vogel's Avatar
Jörg Vogel Jörg Vogel is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hannover, Germany
Posts: 643
Downloads: 35
Uploads: 0
Thanks: 802
Thanked 665 Times in 410 Posts
Rep Power: 636
Jörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond reputeJörg Vogel has a reputation beyond repute
Default

Hello Shahin,

write your own tasksequence which should consist in a part of
TASKTYPE_LOAD // Load the Item to the Taskexecuter
TASKTYPE_FRUNLOAD // Unloading the Item to a Fixed Resource Object

Beware of delivering flowitems to the model space instead of an fixed resource object you change the standard procedure to handle flowitem work.
Therefore read the documents on Fixed Resources carefully. Your model may behave strange.

Jörg
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jörg Vogel For This Useful Post:
Shahin Gelareh (02-02-2012)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Continuous update Chieng Kai Seng Q&A 10 08-06-2011 09:51 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.