ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Healthcare (HC) > FlexSim HC: Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

FlexSim HC: Q&A Questions about FlexSim Healthcare

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-16-2014
David Chan David Chan is offline
Flexsim Distributor
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 326
Downloads: 74
Uploads: 0
Thanks: 217
Thanked 73 Times in 44 Posts
Rep Power: 212
David Chan has a spectacular aura aboutDavid Chan has a spectacular aura aboutDavid Chan has a spectacular aura about
Default offset patient from the path

Hi

I would like the patients to travel on the path with certain amount of random offset, so that different patient has different offset from the path. How can I do it? I can't use the distance offset on the node as it will offset all patients to the same distance.

Thanks

David
__________________
Advent2 Labs
David
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2014
sagar bolisetti's Avatar
sagar bolisetti sagar bolisetti is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hyderabad,India
Posts: 160
Downloads: 145
Uploads: 0
Thanks: 124
Thanked 99 Times in 63 Posts
Rep Power: 145
sagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the rough
Default

Hi david,
Try giving different acceleration and speed to patients
Edit:Sorry misunderstood the question

Last edited by sagar bolisetti; 05-16-2014 at 09:55 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2014
sagar bolisetti's Avatar
sagar bolisetti sagar bolisetti is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hyderabad,India
Posts: 160
Downloads: 145
Uploads: 0
Thanks: 124
Thanked 99 Times in 63 Posts
Rep Power: 145
sagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the rough
Default

Hi david,
I do not know HC.But i read that modelers use patients in conjunction with flowitems in HC.I do not know that this idea works or not
Try using this code setvarnum(current,"prodxoffset",3); for x direction
setvarnum(current,"prodyoffset",4); for y direction and give different offset values to different patients.Note that this code is used only for flowitems not for moving resources because the label prodxoffset are intended for flow items only.

Last edited by sagar bolisetti; 05-16-2014 at 10:41 PM.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to sagar bolisetti For This Useful Post:
David Chan (05-20-2014), Jörg Vogel (05-16-2014)
  #4  
Old 05-20-2014
David Chan David Chan is offline
Flexsim Distributor
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 326
Downloads: 74
Uploads: 0
Thanks: 217
Thanked 73 Times in 44 Posts
Rep Power: 212
David Chan has a spectacular aura aboutDavid Chan has a spectacular aura aboutDavid Chan has a spectacular aura about
Default

Sagar

Thanks. But I do not see such a variable in the patient.
__________________
Advent2 Labs
David
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2014
RalfGruber's Avatar
RalfGruber RalfGruber is offline
FlexSim Software Products
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orem, UT, USA
Posts: 195
Downloads: 37
Uploads: 0
Thanks: 518
Thanked 294 Times in 124 Posts
Rep Power: 339
RalfGruber is a splendid one to beholdRalfGruber is a splendid one to beholdRalfGruber is a splendid one to beholdRalfGruber is a splendid one to beholdRalfGruber is a splendid one to beholdRalfGruber is a splendid one to beholdRalfGruber is a splendid one to behold
Default

David,

the network nodes have a variable "sideoffset" which you can change for every single traveler OnArrival.

Best wishes

Ralf
FlexSim
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to RalfGruber For This Useful Post:
sagar bolisetti (05-27-2014)
  #6  
Old 05-27-2014
sagar bolisetti's Avatar
sagar bolisetti sagar bolisetti is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hyderabad,India
Posts: 160
Downloads: 145
Uploads: 0
Thanks: 124
Thanked 99 Times in 63 Posts
Rep Power: 145
sagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the rough
Default

Hi David,
If you want to sideoffset for all networknodes in a model copy this code in a script window and will be executed.It will change the sideoffset value of all network nodes in a model to a range of offset distance between 2 and 5


Code:
treenode nnobj = node("/travelnetworks/NetworkNode", library());
double offset = duniform(2,5);
int index;
forobjecttreeunder(model())
{
if(objectexists(classobject(a)) && classobject(a) == nnobj)
setvarnum(a, "sideoffset", offset);
}

Last edited by sagar bolisetti; 05-28-2014 at 03:50 AM. Reason: Fixed error
Reply With Quote
  #7  
Old 05-28-2014
sagar bolisetti's Avatar
sagar bolisetti sagar bolisetti is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hyderabad,India
Posts: 160
Downloads: 145
Uploads: 0
Thanks: 124
Thanked 99 Times in 63 Posts
Rep Power: 145
sagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the rough
Default

The above code is working only for version 5 and 6.It is not working in Version 7.Can any one fix this problem.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-28-2014
Steven Hamoen's Avatar
Steven Hamoen Steven Hamoen is offline
Talumis, Flexsim Distributor, The Netherlands
 
Join Date: Aug 2007
Location: Soest, NL
Posts: 854
Downloads: 43
Uploads: 0
Thanks: 391
Thanked 661 Times in 379 Posts
Rep Power: 678
Steven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond repute
Default

The NetworkNode is not direct under the library anymore but under a sub node in the library tree.
So changing the first line to:
treenode nnobj = node("/travelnetworks/NetworkNode", library());

Should do the trick. (I haven't tested it!)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Steven Hamoen For This Useful Post:
sagar bolisetti (05-28-2014)
  #9  
Old 05-28-2014
sagar bolisetti's Avatar
sagar bolisetti sagar bolisetti is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hyderabad,India
Posts: 160
Downloads: 145
Uploads: 0
Thanks: 124
Thanked 99 Times in 63 Posts
Rep Power: 145
sagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the roughsagar bolisetti is a jewel in the rough
Default

Thanks Steven,Now its working perfectly
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modeling a resource gets utilized where the patient continues with its track Peter Wolf FlexSim HC: Q&A 1 02-20-2014 12:16 PM
Patients and Flowitems - using medical records to control patient flow Lou Keller FlexSim HC: Tips & Techniques 0 12-24-2013 03:41 PM
how to set the patient arriving patten for emergency department hu xiaoling FlexSim HC: Q&A 0 06-17-2013 09:49 PM
Moving item into patient David Chan FlexSim HC: Q&A 6 06-15-2010 08:35 AM
How to create probability functions in patient tracks? Lionel Lim FlexSim HC: Q&A 9 11-20-2009 03:29 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.