ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-12-2010
Chunyan Liang Chunyan Liang is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Downloads: 37
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Chunyan Liang is on a distinguished road
Default Problems about tansparency

I tried to make a big box which contains a small box. The big box is a tank. The small box that represents water in the tank is draw by drawcube() command in the tank's Custom Draw Code trigger. I would like to make the big box transparent in order to have a look at the quantity of water. So I used Glass texture for big box and it became transparent. But when I tried to draw the small box. Is it not visiual. What's the problem?

Thanks for your help!
Attached Files
File Type: zip test.zip (81.5 KB, 133 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2010
Jason Lightfoot Jason Lightfoot is offline
Flexsim Consultant
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somerset, UK
Posts: 719
Downloads: 20
Uploads: 0
Thanks: 123
Thanked 953 Times in 446 Posts
Rep Power: 771
Jason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond repute
Default

It's about the order in which things are drawn. By returning 1/true you can prevent the default drawing and draw the Box object yourself and so control that order.

Code:
drawtomodelscale(current);
double currentContent = getvarnum(current, "curcontent");
double maxContent = getvarnum(current, "maxcontent");

double height = (currentContent/maxContent)* getnodenum(spatialsz(current));

drawcube(0, 0, 0, 1, 1, height, 0, 0, 0, 0, 0, 255);

drawtoobjectscale(current);
drawobject(view,getshapeindex("fs3d\\General\\Box.3ds"),gettextureindex("fs3d\\Glass.bmp"));

return 1;
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jason Lightfoot For This Useful Post:
Chunyan Liang (10-14-2010)
  #3  
Old 10-14-2010
Chunyan Liang Chunyan Liang is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Downloads: 37
Uploads: 0
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Chunyan Liang is on a distinguished road
Default

Hi Jason,

Thanks for your reply. But when I write your code in my model, it still does not work. I still cannot see the small box inside.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2010
Jason Lightfoot Jason Lightfoot is offline
Flexsim Consultant
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somerset, UK
Posts: 719
Downloads: 20
Uploads: 0
Thanks: 123
Thanked 953 Times in 446 Posts
Rep Power: 771
Jason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond repute
Default

Could you check that the shape and texture are both loaded into the media list by running the following commands in script windows? They should return a positive number if loaded.
getshapeindex("fs3d\\General\\Box.3ds")
and then
gettextureindex("fs3d\\Glass.bmp")
Also you can check the list directly under the menu Tools->MediaFiles.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jason Lightfoot For This Useful Post:
Chunyan Liang (10-17-2010)
  #5  
Old 10-17-2010
Jason Lightfoot Jason Lightfoot is offline
Flexsim Consultant
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somerset, UK
Posts: 719
Downloads: 20
Uploads: 0
Thanks: 123
Thanked 953 Times in 446 Posts
Rep Power: 771
Jason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond repute
Default

You will probably need to remove the 3D Shape reference in the General tab and in version 4 the drawshape should probably be:

Code:
drawobject(view,getshapeindex("fs3d\\texturebox.wrl"),gettextureindex("fs3d\\Glass.bmp"));
Attached is the V4 model.
Attached Files
File Type: zip TestModel_v4.zip (40.2 KB, 129 views)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jason Lightfoot For This Useful Post:
Chunyan Liang (10-17-2010)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with the file Ariel Estrada Pre-sales Questions 5 06-21-2010 10:01 AM
4.5 download problems Shankar Narayan Installation 2 03-10-2009 04:25 PM
Problems with wrl file Steven Hamoen Q&A 1 01-25-2008 06:00 AM
Graphics problems Yaghm Installation 5 09-28-2007 02:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.