ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Gripes and Goodies
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Gripes and Goodies Software problems and suggestions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-07-2014
mearjun mearjun is offline
Flexsim User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 123
Downloads: 5
Uploads: 0
Thanks: 27
Thanked 19 Times in 11 Posts
Rep Power: 114
mearjun will become famous soon enough
Default MTBF/MTTR trigger doesn't work properly occasionally

I have this strange problem with my model of a hospital ER made Flexsim. I have a break schedule that should fire at stated intervals and nurses receive a preemptive TS. The nurses state changes to 'breakdown' and a location is set. Here is what happens wrong once in a while.
1.) Sometimes at random MTBF MTTR events, the downobject returns NULL causing an error in the system.This happens once in maybe 20 model runs. If you are a 'lucky de-bugger' you might notice this error every once in a while.
2.) Although the nurse does go on break the setlocation command fails to do its job and you can see nurses standing in the middle of the model even though its on a break. This can be an embarrassing situation especially if you are showing the model to a client.These errors are completely random and there is no way I can replicate them in order to debug them. Whatever I found I have already mentioned.
If somebody is interested to give it a shot I can share the model.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-07-2014
Jason Lightfoot Jason Lightfoot is offline
Flexsim Consultant
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somerset, UK
Posts: 719
Downloads: 20
Uploads: 0
Thanks: 123
Thanked 953 Times in 446 Posts
Rep Power: 768
Jason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond repute
Default

Try and get the model to repeat first of all. The event log can help you see where it's going wrong.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2014
mearjun mearjun is offline
Flexsim User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 123
Downloads: 5
Uploads: 0
Thanks: 27
Thanked 19 Times in 11 Posts
Rep Power: 114
mearjun will become famous soon enough
Default

Even if the model does not repeat, does this mean that the model logic goes bad only for a few values of number streams? Is that even possible?
I remember someone at Flexsim who helped me earlier with this problem tried it by removing dynamic stream values and by getting the model to repeat as you said but still was not able to find out the problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2014
Jason Lightfoot Jason Lightfoot is offline
Flexsim Consultant
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somerset, UK
Posts: 719
Downloads: 20
Uploads: 0
Thanks: 123
Thanked 953 Times in 446 Posts
Rep Power: 768
Jason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond reputeJason Lightfoot has a reputation beyond repute
Default

Turn on repeat streams, and ideally remove the dynamic stream values - then if it still doesn't repeat, try and find out why looking at the event logs of two runs that should be identical (ie. same replication, scenario and streams). Often it will be: labels,variables and tables you're using that are not reset; non-draw related logic in the on-draw code; not updating kinematics correctly, or simply not having home network nodes or reset positions for task executors. If you get an exception error in the console, then that can sometimes also cause it not to repeat. In that case, try reopening Flexsim with the model and find when the exception occurs.

When you have an error that is repeatable every time, or can't determine why it's not repeating (having tried the suggestions above) - send it to support or post the model here and we'll help.

Good luck!
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Jason Lightfoot For This Useful Post:
Phil BoBo (08-12-2014), RalfGruber (08-13-2014)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Several MTBF/MTTR for 1 processor ? ankus d Q&A 15 01-18-2016 01:27 PM
Issue with MTBF MTTR..!! mearjun Q&A 5 06-09-2013 08:01 PM
How to use MTBF/MTTR in real case? Liang Wen Yin Q&A 10 08-22-2012 10:58 AM
Assign one operator for duration of MTBF/MTTR jspeece Q&A 3 10-12-2009 11:47 AM
MTBF MTTR dabombchibz Q&A 5 04-07-2009 09:01 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.