ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-23-2008
qin tian qin tian is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Shanghai, China
Posts: 137
Downloads: 115
Uploads: 0
Thanks: 59
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 157
qin tian is on a distinguished road
Default About TE

Hi, all, a porblem.

A transporter move products from a queue to a sink. The transporter will load two products a time. If there is only one product, the transporter load it and wait until another product arrive. Then the transporter load it and leave. How to model this?

The batch option of queue is not what I want in this situation.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2008
Brandon Peterson's Avatar
Brandon Peterson Brandon Peterson is offline
The Flexsim Consultant
 
Join Date: Jul 2007
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 382
Downloads: 29
Uploads: 6
Thanks: 192
Thanked 516 Times in 235 Posts
Rep Power: 486
Brandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant futureBrandon Peterson has a brilliant future
Default

Qin Tian,

You could try sending a message after it loads the first item but before it begins its break task that would check to see if the second fowitem was available. If it wasn't you could then do one of two things:

First, call stopobject on the TE and then on entry of the next flowitem you could send a delayed message (0 time) to call resume object on the TE.

Second, you could preempt (preempt only) the current task sequence with another task sequence to delay or be utilized or something else. Then on entry of the next flowitem you can send a delayed message (0 time) to release the TE or preempt (preempt and abort active) that task sequence with a task sequence that would take no time. i.e. empty or with only a send message or delay of 0 time.

I haven't tried either of these but I'm sure that you're capable of doing that on your own.

Let us know how it works out,
Brandon
__________________
thats not normal.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2008
qin tian qin tian is offline
Flexsim User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Shanghai, China
Posts: 137
Downloads: 115
Uploads: 0
Thanks: 59
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 157
qin tian is on a distinguished road
Default

Hi, Brandon, I tried your first suggestion in the attatched model. But it seems doesn't work.

why?
Attached Files
File Type: zip 1.zip (42.5 KB, 206 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.