ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2009
Nico Zahn's Avatar
Nico Zahn Nico Zahn is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bingen am Rhein, Germany
Posts: 179
Downloads: 19
Uploads: 4
Thanks: 66
Thanked 60 Times in 32 Posts
Rep Power: 197
Nico Zahn has a spectacular aura aboutNico Zahn has a spectacular aura about
Default State Waiting for Operator

Hi,
installed FS 4.5 and build a small modell. As there is no more processor MTBF/MTTR I used the MTBF/MTTR table. In the model should be a state 'Waiting for operator' seen in the processors, but it´s not. So did I do something wrong?
Attached Files
File Type: zip State_Waiting_for_OP.zip (38.2 KB, 260 views)
__________________
kind regards Nico.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2009
Tom David's Avatar
Tom David Tom David is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Schwaebisch Gmuend, Germany
Posts: 430
Downloads: 157
Uploads: 47
Thanks: 486
Thanked 450 Times in 233 Posts
Rep Power: 517
Tom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant future
Default

Nico,

I am not sure, but I guess that the state Waiting for Operator is meant if a processor needs an operator for Setup or the Process.

At MTBF and MTTR the object is stopped with stopobject() and a tasksequence is generated to get operators. So the set state is Breakdown.
I guess, if you need to have the state Wating for Operator, you should set the state by yourself, which is not really easy, because we know when the waiting starts, but not when the operator arrives.
This could be solved by e.g. sending a message in the tasksequence when the travel of the operator is over. There is already a synctask() for the travel. So I guess another synctask() is needed than for the message.

I am pretty sure, that you understand what I mean and are able to solve it.
It would be nice, if you have solved it, if you could post the model or the code.
If you have any further questions, please feel free to ask.

All this sounds in a way complicated, so maybe the pick list option or a new picklist option should cover also the possibility to set different states.

__________________
tom the (A)tom: "We have solved our problems ... now we have to fight the solutions."
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2009
Anthony Johnson's Avatar
Anthony Johnson Anthony Johnson is offline
Manager of Product Development
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 440
Downloads: 86
Uploads: 4
Thanks: 171
Thanked 899 Times in 288 Posts
Rep Power: 732
Anthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond reputeAnthony Johnson has a reputation beyond repute
Default

Nico,
The best solution to this problem, in my opinion, is to just call stopobject twice, once with the waiting for operator state, and once with the breakdown state, with the waiting for operator state given higher priority, so that when both stops are requested, the waiting for operator state takes precedence. Then you finish the stop request for the waiting state once all the operators have arrived. I've made some simple adjustments to the picklist to add this capability.
Attached Files
File Type: zip State_Waiting_for_OP_Fix.zip (24.4 KB, 241 views)
Reply With Quote
The Following 7 Users Say Thank You to Anthony Johnson For This Useful Post:
Carsten Seehafer (01-23-2009), Donatus Minio (02-18-2009), Kris Geisberger (01-13-2009), Lars-Olof Leven (01-12-2009), Nico Zahn (02-19-2009), Phil BoBo (01-12-2009), Tom David (01-12-2009)
  #4  
Old 01-12-2009
Jeff Nordgren's Avatar
Jeff Nordgren Jeff Nordgren is offline
Technical Support Manager
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orem, UT
Posts: 65
Downloads: 79
Uploads: 0
Thanks: 40
Thanked 21 Times in 17 Posts
Rep Power: 230
Jeff Nordgren is just really niceJeff Nordgren is just really niceJeff Nordgren is just really niceJeff Nordgren is just really nice
Default

Nico,

Do you mean the "Use Operator(s) for Process box? I noticed in your model that you don't have that box checked. It is on the Processor tab in the middle of the screen. If you click that box, then the processor goes into the "Waiting for Operator" state just like you describe.
__________________
Jeff
Flexsim Support
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2009
Tom David's Avatar
Tom David Tom David is offline
Flexsim User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Schwaebisch Gmuend, Germany
Posts: 430
Downloads: 157
Uploads: 47
Thanks: 486
Thanked 450 Times in 233 Posts
Rep Power: 517
Tom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant futureTom David has a brilliant future
Default

Jeff,

First I thought the same as you, that there should be ticks for Use Operator(s) for Process, etc. But then I had a look into the picklist in MTBF/MTTR and understood what Nico meant. There is an option, that you can call an operator to fix the MTBF and if the operator is on his way the state of the processor is already Breakdown. Nico wants to have here state Waiting for operator. The solution for this is in Anthony’s post and model. And as usual he is doing it in an elegant way and not as complicate as I had try to solve it. That’s why I thanked him for his post and model.
__________________
tom the (A)tom: "We have solved our problems ... now we have to fight the solutions."
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Tom David For This Useful Post:
Jeff Nordgren (01-12-2009)
  #6  
Old 01-12-2009
Jeff Nordgren's Avatar
Jeff Nordgren Jeff Nordgren is offline
Technical Support Manager
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orem, UT
Posts: 65
Downloads: 79
Uploads: 0
Thanks: 40
Thanked 21 Times in 17 Posts
Rep Power: 230
Jeff Nordgren is just really niceJeff Nordgren is just really niceJeff Nordgren is just really niceJeff Nordgren is just really nice
Default

Tom, thank for the explanation.
__________________
Jeff
Flexsim Support
Reply With Quote
  #7  
Old 01-15-2009
Nico Zahn's Avatar
Nico Zahn Nico Zahn is offline
Flexsim User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bingen am Rhein, Germany
Posts: 179
Downloads: 19
Uploads: 4
Thanks: 66
Thanked 60 Times in 32 Posts
Rep Power: 197
Nico Zahn has a spectacular aura aboutNico Zahn has a spectacular aura about
Default

Yes, thank you Tom....thats what I ment..
__________________
kind regards Nico.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
State report based on the operational time Simon Farsah Q&A 8 06-07-2011 01:42 AM
Waiting to dispatch other task. Enver Burak KORCAK Q&A 2 09-15-2008 04:39 AM
State files and global variables Markus Bans Q&A 3 07-08-2008 12:22 PM
Opening of FlexSim State Files Fadhlullah Bin Rahmat Q&A 0 02-18-2008 04:57 AM
State Graph in Model Control GUI Tom David Q&A 4 11-21-2007 12:50 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.