ATTENTION

This FlexSim Community Forum is read-only. Please post any new questions, ideas, or discussions to our new community (we call it Answers) at https://answers.flexsim.com/. Our new Question & Answer site brings a modern, mobile-friendly interface and more focus on getting answers quickly. There are a few differences between how our new Q&A community works vs. a classic, threaded-conversation-style forum like the one below, so be sure to read our Answers Best Practices.


flexsim.com

Go Back   FlexSim Community Forum > FlexSim Software > Q&A
FAQ Downloads Calendar Search Mark Forums Read

Q&A Using Flexsim and building models

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-05-2009
bsantens bsantens is offline
Flexsim User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Belgium
Posts: 8
Downloads: 0
Uploads: 0
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
bsantens is on a distinguished road
Default total time boxes are in the model

Hello everyone,

I have the following question: if you have a traject that starts with a lot of sources (each source gives an item a type using "setitemtype" ), and ends with one or more sinks, is it possible to monitor and table the time each box spends in the whole traject?

the way I think it is possible is to register all the starting times in different general tables, one table for each source, and monitor the end times in that same table. But since I have about 80 sources, this would take a lot of work and memory. Is there an easier way?

thank you very much!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2009
Steven Hamoen's Avatar
Steven Hamoen Steven Hamoen is offline
Talumis, Flexsim Distributor, The Netherlands
 
Join Date: Aug 2007
Location: Soest, NL
Posts: 854
Downloads: 43
Uploads: 0
Thanks: 391
Thanked 661 Times in 379 Posts
Rep Power: 682
Steven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond reputeSteven Hamoen has a reputation beyond repute
Default

First is it necessary to have 80 sources? If you use the exittrigger in combination with an arrival pattern you can let the source generate any product with any itemtype you want!

Then if you do need the 80 sources, use 1 table with 80 columns one for every source.

Use the output of the source (getoutput) to act as a row counter and set this rowcounter on the product with a label and do the same with the source nr it came from. Then at the sink use time() - getcreationtime(item) to get the stay time and use the labels of the source nr and the row nr to write that time to the table.

At the end export the table to excel for further analysis (can even be done automatically)

Steven

Last edited by Steven Hamoen; 04-06-2009 at 01:47 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Displaying the simulation time with the various date/time formats. Regan Blackett Tips and Tricks 12 11-12-2012 08:01 AM
Collect the total flow time of two itemtype and many replications Vic Li Q&A 5 11-04-2010 10:55 AM
Model Runs slower over time, when using experimenter Jan Brandau Q&A 1 06-17-2008 07:03 AM
Inter Arrival Time by Time of Day Mod Brandon Peterson Tips and Tricks 0 04-23-2008 11:13 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1993-2018 FlexSim Software Products, Inc.